×

פקאן מומלח וקלוי

אגוז פקאן קלוי בתנור- מחזיר רבים מאיתנו לפינוק מבית סבתא. מסוג ההפתעות שנעלמות בימינו, כשמשאב הזמן תמיד מרגיש חסר. הגילוי המחודש של הפקאן המומלח, בעקבות השימוש בחום הדועך שמפיק הקמאדו גריל/טאבון- הוא ממש מסע בזמן וגילוי משמח.

רכיבים:

1 ק"ג אגוז פקאן שלם וטרי

1/2 כוס מים חמימים

1 כף שטוחה מלח גס

1 כפית קמח (לא חובה)

אופן ההכנה:

חום דועך סביב 100-150 מעלות [פחות מזה הקלייה לא תהיה במיטבה-כדי להבטיח את תגובת ה"מאיאר" -אותו תהליך הקורה בין חלבונים לפחמימות במפגש עם חום-תהליך הפירוק אחראי לטעמים הנפלאים, המקורמלים ולצבע השחום. באגוז תכולת השומן היא לפחות 50% לכן חום גבוה עשוי לחרוך במהירות]

  • לסדוק במכת עלי/פטיש/אבן את קליפת הפקאן
  • להשרות בתמיסת מיהמלח את האגוזים הסדוקים כ 30 דקות.
  • לשטח שכבה אחת במגש מתכת המתאים לגודל משטח הצלייה בקמאדו או בטאבון.
  • להכניס את המגש למתקן, לבדוק אחרי כ 30 דקות, לוודא שיבש, מעטה מלח דק ולהוציא לפני השחמה

בזמן הקירור, פנים האגוז ממשיך להיקלות מחום פנימי.

No Comments Yet.

Leave a comment

חייגו עכשיו
נווטו אלינו