×

פילה שסק בסירופ מי פריחת הדרים

הבחירות האינטואיטיביות שלנו, המתייחסות למקום, לזמן, לעונה, לזמינות ולהישג יד, אוצרות בתוכן איכויות חיים שמדהים כמה הן זמינות להשגה.

כאלה הם השסק ופריחת ההדרים, ששניהם מתוזמנים לעכשיו עכשיו: בחצר ביתינו, אצל השכנים, בפרדס ליד או אצל הירקן. שני חומרי גלם המייצרים טעם, חגיגיות ושמחה המצטרפים למניפת הטעמים והמראות המקומיים, כשהכל זמין תוך כדי תנועה מקומית ופשוטה.

פילה שסק

קליפת השסק-מתנהגת כמו קליפת הפלפל-גמבה הטריים: בהשפעת חום-גריל/טאבון/תנור בייתי בחום גבוה-משחימה הקליפה ומתנתקת מבשר הפרי.

  • רצוי לשמן את הפרי במעט שמן זית לפני חריכה.
  • כיסוי להזעה אחרי הצלייה (באמצעות כיסוי הפרי לכרבע שעה, עד שניתן לגעת בידיים חשופות.
  • קילוף הקליפה הגסה, מותיר בידינו את פילה פרי השסק עם מעט "כוויות" חריכה, ובשר מוצק וטעם רענן.
  • יש לגלען את הפרי ולהוריד את הציפה הפנימית ובידינו זהב כתום-צהבהב.

 

סירופ מי פריחת הדרים

מה צריך:

חופן קטן של פריחת הדרים

500 סמ"ק מים

500 גרם סוכר

איך מכינים:

  • יש להביא סוכר ומים לרתיחה לכ 5 דקות.
  • לכבות את האש.
  • לפזר את פרחי ההדרים לסירופ, לכסות לכ-10 דקות ולסנן.

קיבלנו סירופ מי זאהר מבושם למהדרין

שימושים ושילובים:

פילה שסק מוגש עם סירופ פריחת הדרים לצד-יוגורט ופיסטוקים/גלידת וניל וקליפות תפוז מסוכרות

בסיס- לטארט פירות

תיבולים נוספים המתחברים נפלא לשסק ולפריחת ההדר: הל, פלפל אנגלי, זעתר, פלפל שחור,יין לבן, צ'ילי ומעט מלח עדין

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment

חייגו עכשיו
נווטו אלינו