×

הפוקאצ’ה שלנו

"לחם הבית" - זה לחם שמקבל את התואר רק אחריי מסע ארוך ויסודי. הפוקאצ'ה הזאת עברה גיבושים, ויצרה הסטוריה דרך חִכּים של אלפי אנשים ותמיד בנסיבות שמחות.

יצאה מטאבון העצים ב"כד קפה" ו"חגיגה בכפר"

הופשרה וחוממה בטוסטר הבייתי.

שימחה כשהיא טבולה בשמן זית ועשבי תיבול טריים וכשהיא בסיס לטופינגים מגוונים.

לצד יין משובח ולצד קפה שחור.

לא יכולתי לדמיין ולשתף אתכם במתכון אמיתי יותר, עם כאלה קורות חיים!

תהנו

 

רכיבים:

לסטרטר:

250 גר‘ קמח פיצות פוקאצ'ות

300 גר’ מים

24 גר’ שמרים

לבצק:

280 גר’ מים בטמפ’ החדר

500 גר’ סטרטר מוכן

750 גר’ קמח לחם

85 גר’ יין לבן יבש

70 גר’ שמן זית עדין

20 גר’ מלח

הכנת הסטרטר:

מערבבים את החומרים בקערה (לא ממתכת). מכניסים למקרר ל12 שעות, ולא יותר מ 24 שעות, מכסים בבד וניילון נצמד.

הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הסטרטר עם הקמח והגלוטן במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות.

מוסיפים יין, שמן ומלח ומעבירים ללישה במהירות בינונית במשך 8-10 דקות.

מניחים בקערה (לא ממתכת) מכוסה בבד לח וניילון ומניחים במקרר למנוחה של לילה.

למחרת:

על משטח מקומח מעט חותכים ומחלקים לכדורים של בין 500 ל 700 גרם כל אחד.לשים את הכדורים ומניחים לתפיחה

בקערה מכוסה למשך שעתיים.

מרדדים את הבצק לעובי 5 מ”מ, מורחים בשמן זית ומניחים למנוחה במשך 10-20 דקות.

מכניסים לתנור\טאבון, ואופים בטמפ’ של לפחות 280 מעלות.

 

רעיונות לטופינגים:

בצל מקורמל, גבינת ברי, טימין ואגוזי לוז קלויים וקצוצים

לבבות ארטישוק, שום, עגבניות, שמן זית, טימין, גבינת עיזים ופרושוטו

עלי תרד, קוביות זוקיני, עגבניות, ריקוטה, פרמזן.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment

חייגו עכשיו
נווטו אלינו