×

סורבה שמן זית והדרים

החיבור הטבעי בעונת הסתיו בין שמן הזית ראשון למסיק ובין ביכורי פרי ההדר מגלה חיבור משובח, מדוייק ומרענן.

סורבה שמן זית מחבר בין עסיסיות המרעננת של מיץ ההדרים לבין מגע המשי וטעם האדמה של שמן הזית.

אחת התכונות המאפיינות שמן זית- נקודת קיפאון נמוכה- מה שמעבר לטעם תורם למרקם מושלם של הסורבה ללא שום תיווכים

 

אז הנה הוא המתכון:

סורבה שמן זית והדרים 


רכיבים:

1.5 כוסות מים

1.5 כוסות סוכר

קליפה מ 1 לימון

0.5 כוס מיץ לימון/קלמנטינות/תפוזים/אשכוליות טרי + 3 כפות (20 גרם)

3 כפות שמן זית פישולין “פתורה”/ שמן זית עדין אחר

1/4 כפית מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

מכינים את הסירופ- שופכים לסיר את המים, הסוכר וקליפת הלימון

מסננים ומצננים את הסירופ

מערבבים בקערה את סירופ הסוכר, שמן זית, מיץ לימון ומלח ומקררים

מכניסים את התערובת למכונת גלידה.

הארה: בגלל טמפרטורת הקיפאון הנמוכה של שמן הזית, מרקם הסורבה נשמר נפלא!

מומלץ להגיש עם רקיק קדאיף

 

רקיק קדאיף אגוזים

המתכון מתאים לסינייה שטוחה דקה קוטר 30 ס”מ

רכיבים:

100 גרם אטריות קדאיף

30 גרם חמאה מזוקקת/שמן זית עדין

45 גרם סירופ סוכר 1:1

75 גרם פיסטוק/אגוז מלך/שקד או תערובת קצוצים דק

1 חלבון

1 כפית פלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה:

בקערה ממוללים את אטריות הקדאיף עם החמאה המזוקקת עד לספיגה.

מוסיפים לתערובת האיטריות פיסטוק קצוץ, סירופ סוכר, פלפל שחור וחלבון.

משטחים על סינייה משומנת קלות (לא צפוף מידי)

אופים בטאבון דועך שחומם מראש ואגר חום, ללא להבות ישירות (סביב 180 מעלות) כ 3-7 דקות כל צד.

בתנור בייתי אופים בתנור שחומם מראש 160-175 מעלות כ 7 דקות כל צד עד להזהבה קלה.

מצננים ושוברים לחתיכות בגודל הרצוי.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment

חייגו עכשיו
נווטו אלינו