×

מחטים, אצטרובל וצנובר

המפגש עם עישון במחטי אורן- מוכר מהתרבות הסקנדינבית (מציין ארז קומורובסקי בספר  "מבשל ואופה" )

המבט הקרוב - מגלה שאורן עבורנו הוא כל כך מקומי: אזור ירושלים, השפלה, הכרמל ובגליל. השימוש בו זמין ופשוט. כבר הרחבנו על תפקידו של האצטרובל בחיינו כחומר הדלקה טבעי משובח ויעיל. על הצנוברים, כמרכיב תזונתי מעודן במטבח המקומי, הים תיכוני.

השמן האתרי של מחטיי האורן עושה נפלאות גם בעישון, גם באפייה ובמיצוי.  מעבר לסגולותיהן הארומתיות, מחטי האורן עשירות בויטמין C ובאיכויות אנטי דלקתיות. מחטי האורן מגוונות בריחן וטעמן, בהתאם לעונות השנה, זן האורן וגילו (וודאו שמדובר במחטי אורן!).

עוף בטאבון/תנור או גריל עטוף ומעושן קלות במחטי אורן במילוי צנובר ושום- מעדן מקומי פשוט ומפתיע.

עוגיות חמאה בתיבול מחטי אורן וצנובר, הן ליווי מלא טעם ומעורר "געגועים" ליש!

עוף צלוי בענפי אורן של ארז קומורובסקי

מצרכים:

1 עוף טרי שלם

1 כוס צנוברים קלויים

5 שיני שום קלופות

1/4 כוס שמן זית

מיץ וקליפה מגוררת מ 1 לימון

1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

ענפי אורן ירוקים (אפשר עם אצטרובלים)

מלח ים גס

 

תהליך הכנה:

  • - שוטפים את העוף היטב וממלאים אותו בצנוברים ובשיני השום.
  • - מערבבים את השמן הזית עם המיץ, קליפת הלימון המגוררת והפלפל ומורחים את העוף בתערובת מכל צדדיו. מניחים כמה שעות (ואפשר לילה)
  • - משרים את ענפי האורן במים כשעתיים, ולאחר מכן מייבשים אותם. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (240 מעלות).
  • - עוטפים את העוף בענפי האורן וקושרים בחוט עבה. בוזקים על העוף מלח ים גס וצולים 30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות וצולים עוד כ 30 דקות או עד שהעוף מוכן.

 

עוגיות צנובר ומחטי אורן בהשראת חנוך פרבר ז"ל

כ 16 עוגיות לצד תה של ערב סתיו או קפה קר של קיץ

מצרכים:

1/3 כוס צנובר קלוי במחבת יבשה

125 גרם חמאה

1/2 כוס אבקת סוכר

2 כפות מחטי אורן טריות קצוצות דק דק

1 כוס קמח רגיל

תהליך ההכנה:

  • - מחממים תנור ל 175 מעלות
  • - ממיסים חמאה, מסירים מהאש ומערבבים עם צנוברים, אבקת סוכר ומחטי אורן קצוצים.
  • - מוסיפים קמח ומעבדים לבצק יציב (גם אם מתפורר מעט)
  • - על נייר אפיה בתבנית משטחים את הבצק לעובי של 1 ס"מ ומהדקים.
  • - אופים כ 20 דקות עד הזהבה והתייצבות.
  • - מצננים 2-3 דקות. חותכים בעזרתסכין חדה לריבועים. ממתינים עוד כ 10 דקות ומשחררים מהתבנית.
  • - מאחסנים אטום בקופסא.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment

חייגו עכשיו
נווטו אלינו